27 Kasım 2015 Cuma

KREMALI BÖREK TARİFİ

Merhaba değerli okurlarım bugün sizlere Kremalı Börek tarifini veriyorum.


Öncelikle bize yaparken lazım olacak malzemelerimiz 
  • 1 Paket Krema
  • 1 Su bardağı Süt
  • Yarım su bardağı Sıvıyağ
  • 1 Su bardağı Galeta unu
  • 3 Çorba kaşığı Hindistan cevizi
  • 4 Adet Yufka
  • 400 Gram Beyaz peynir
  • Yarım demet Maydanoz
  • 3 Adet Yumurta (Çırpılmış)

Sırada Yapılış kısmı var nasıl yapılır 

  • Böreğin sosu için krema , süt , sıvıyağ ve hindistan cevizi çırpılarak karıştırılır.
  • Yufkaların bir tanesini masanın üzerine serilir. Üzerine bolca sos dökülür
  • İkinci yufka ilk yufkanın üzerine serilir buna da sos dökülür.
  • Daha sonra yufka 12 parçaya bölünür.Kenarına maydanozlu peynirli harç koyulur
  • Paçanga böreği gibi sarılır.
  • Sarılan börekler önce yumurta sonra da galeta ununa bulanır.
  • Fırın tepsisine dizilip 180 °C de kızarana kadar pişirilir.

AFİYET OLSUN !


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUM BIRAK