19 Kasım 2016 Cumartesi

Kolay ve Lezzetli İNCİLİ PASTA Yapımı

Bugün sizlere çok pratik ve kolay bir Pasta tarifi vereceğim.İNCİLİ PASTA !!!!Çok narin ve zarif bir görünüşü var ve çok lezzetli.
Önce Malzemelerimize bakalım


Gerekli Malzemeler :

 > 5 tane yumurta 

>1 su bardağı şeker

>2 su bardağına yakın un

> 2 yemek kaşığı kakao

> 1 paket kabartma tozu

> 1 paket vanilya

ÜST MALZEMELER

>  2 paket krem şanti

> 2 su bardağı süt

> Yarım su bardağı pasta incisi


KREMANIN MALZEMELERİ : 

> 3 tane yumurta sarısı

> 1 su bardağı şeker

> 1 su bardağı un

> 4 su bardağı süt

> 1 tane limon kabuğu rendesi

> 200 ml krema

> 1 su bardağı fındık

> yarım su bardağı hindistan cevizi

> 2 tane muz

> yarım yemek kaşığı tereyağı



YAPILIŞI : 1. Yumurta ve şeker bir kaba konur. Mikser yardımıyla yoğurt kıvamına gelene kadar çırpılır. Un, kako,kabartma tozu , vanilya eklenerek ilave edilir. Tahta kaşık ile karıştırılır.

2. Yağlanmış unlanmış  35 cm'lik tepsiye dökülür. 180 derecede ısıtılmış fırında pişirilir ve soğutulur. Bıçak ile ortadan ikiye bölünür. Pandispanyanın üst kısmı kesenin ağız kısmı kadar kesilir.

3.20-25 cm'lik büyük kasenin alt kısmı streç filmle kaplanır. Pandispanyanın alt kısmı kaseye yerleştirilir. Orta kısmına krema 2'ye bölünmüş fındık,kuşbaşı doğranmış muz, hindistan cevizi kalan pandispanyanın parçaları karıştırılır.

4.Üst kısmına pandispanyanın üst kısmı konur. Streç filmle sarılır, bir gece buzdolabında bekletilir. Servis tabağına ters çevrilir.

5. Krem Şanti ve süt iyice çırpılır. Bir saat buzdolabında bekletilir. Enjektöre konur uç kısmına papatya uç takılır. Pastanın her tarafı krem şanti ile kaplanır. Uç kısımlarına inciler yerleştirilir. Buzdolabında 1 saat bekledikten sonra servise alınır.


KREMANIN YAPILIŞI : 1. Bir yumurta sarısı , şeker ,un, süt, 1 yemek kaşığı tereyağı karıştırılarak pişirilir. Ateşten alınır, limon kabuğu ilave edilir. Soğuduktan sonra çiğ krema ilave edilir ve mikserle 10 dakika çırpılır.

2. Doğranmış muz , parçalanmış pandispanya parçaları , hindistan cevizi 2-3 bölünmüş fındık ilave edilir, karıştırılır ve pandispanyanın içine yerleştirilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUM BIRAK