3 Ocak 2016 Pazar

Kestaneli Leziz Pasta Yapımı - Kolay ve Ustaca

Merhabalar değerli okurlarım. Bugün sizler için hem görünüş açısından hem de lezzet açısından mükemmel bir kestaneli pasta yapıyoruz.
Önce malzemelerimizden başlayalım.

MALZEMELER

  • 4 ADET YUMURTA
  • 1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
  • 2 ÇORBA KAŞIĞI YOĞURT
  • 1 BÜYÜK KAHVE FİNCANI GANAJ
  • 1 PAKET VANİLYA
  • 1 PAKET KABARTMA TOZU
  • 2 ÇORBA KAŞIĞI KAKAO
  • 1 SU BARDAĞI UN

Sırada çikolatanın kremasını yapmak için gerekli malzemeler var

  • 2 POŞET KAKAOLU KREM ŞANTİ
  • 1 KUTU KREMA
  • KALAN GANAJ 
  • 2 ÇORBA KAŞIĞI KAKAO
SÜSLEME
  • KESTANE VE DRAJE
  • 1 SU BARDAĞI ANTEP FISTIĞI

VANİLYALI KREMA
  • 2 POŞET SADE KREMA 
  • 1 KUTU KREMA
  • 1 PAKET VANİLYA

ISLATMAK İÇİN 

  • 1 SU BARDAĞI SU
  • 1 ÇORBA KAŞIĞI ŞEKER
  • 1 ÇORBA KAŞIĞI KARAMEL ŞURUBU

GANAJ İÇİN
  • 1 PAKET KREMA
  • 160 GRAM BİTTER KUVERTÜR

YAPILIŞI
  • PANDİSPANYA İÇİN ÖNCELİKLE KURU MALZEMELER ( UN, KAKO,KABARTMA TOZU VE VANİLYAYI ELEYEREK KARIŞTIRIYORUZ.KREMA BİR TENCEREDE KAYNATILIR . ALTI KAPATILIP İÇERİSİNE KIRIKLANMIŞ KUVERTÜR ÇİKOLATA İLAVE EDİLİR . DAHA SONRA ERİTİLİR VE SOĞUMAYA BIRAKILIR.
  • YUMURTA VE TOZ ŞEKER BOZA KIVAMINA GELENE KADAR KARIŞTIRILIR.
  • İYİCE ÇIRPTIKTAN SONRA 1 KAHVE FİNCANI GANAJ İLAVE EDİLİP MİKSER YARDIMIYLA ÇIRPILIR.
  • YOĞURT İLAVE EDİLİP ÇIRPILDIKTAN SONRA MİKSER KAPATILIR
  • KURU MALZEMELER KATILIR VE KAŞIKLA KARIŞTIRILIR.
  • HAMURU 26 CM ÇAPINDA KALIBIN İÇİNE BOŞALTILIR. ÖNCEDEN ISITILMIŞ 170 DERECELİK FIRINDA YAKLAŞIK 40 DAKİKA KADAR PİŞİRİLİR.
  • FIRINDAN ÇIKARILIP İYİCE SOĞUTTUKTAN SONRA 3 PARÇAYA BÖLÜNÜR.

ÇİKOLATALI KREMA 
  • TOZ KREM ŞANTİ , KREMA , GANAJ VE KAKAO KATILAŞANA KADAR ÇIRPILIR. ÜZERİNE STREÇ FİLM SARIP BUZDOLABINDA BEKLETİLİR.

VANİLYALI KREMA 
  • TOZ SADE KREM ŞANTİ , KREMA VE VANİLYA KATILAŞANA KADAR ÇIRPILIR. ÜZERİNE STREÇ FİLM SARILIP BUZDOLABINDA BEKLETİLİR.

PASTANIN HAZIRLANIŞI
  • PASTANIN TABAN KISMI ISLATILIR.İLK KATINA ÇİKOLATALI KREMADAN BOLCA SÜRÜLÜR. KESTANELER VE DRAJELER ARALARINA KOYULUR.
  • 2.KATIN ALT KISMINA İNCE BİR KAT KREMA SÜRÜLÜP ÜZERİNE KAPATILIR.
  • PASTANIN 2.KATINA VANİLYALI KREMA SÜRÜLÜP KESTANE VE DRAJELER EKLENİR.
  • ÜZERİNE EN ÜST KAT YERLEŞTİRİLİR. EN ÜZERİ KALAN ÇİKOLATALI KREMA İLE SIVANIP KALAN KESTANELER VE DRAJELER İLE SÜSLENİR ( TABİKİ DE İSTEDİĞİNİZ GİBİ SÜSLEYEBİLİRSİNİZ.)
AFİYET OLSUN ! 



ŞU TARİFLERE DE GÖZ ATIN : 

TATLI SUSAMLI KURABİYE TARİFİ

DEĞİŞİK LEZZET GÜL KEK TARİFİ



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUM BIRAK