1 Aralık 2015 Salı

Leziz ve Pratik Portakallı Beze Pastası

Merhaba Değerli ve sevgili okurlarım , bugün sizlerle birlikte  portakallı beze pastası yapacağız :)
adı biraz hoş lezzeti daha hoş . Öncelikle bundan önceki yazılarımdan birinde Beze tarifi vermiştim
isterseniz bir bakın
> Leziz Beze Tarifini okumak için tıklayın <
Klasik Malzemelerimizle Başlayalım : 
  • Önce BEZE için Gerekli malzemelerimiz
  • 6 ADET YUMURTA AKI
  • 350 GRAM TOZ ŞEKER
  • 250 GRAM TOZ BADEM
  • 1 ÇORBA KAŞIĞI İNCE RENDELENMİŞ PORTAKAL KABUĞU
  • 2 TATLI KAŞIĞI TARÇIN
  • 1 TATLI KAŞIĞI MUSKAT RENDESİ
  • 1 ÇAY KAŞIĞI TOZ KARANFİL
  • 4 DİLİM PORTAKAL ŞEKERLEMESİ.
PORTAKALLI KREMA İÇİN
  • 500 ML. SOĞUK KREMA
  • 5 ÇORBA KAŞIĞI PUDRA ŞEKERİ
  • 1 ÇORBA KAŞIĞI PORTAKAL KABUĞU (İNCE RENDELENMİŞ)
  • 1 ÇAY KAŞIĞI TARÇIN
  • YARIM ÇAY KAŞIĞI KARANFİL

Sırada Yapılış aşamaları var dikkatli okuyunuz

  • FIRIN 140 DERECEDE ISITILIR. 2 ADET TEPSİYE YAĞLI KAĞIT SERİLİR. ÜZERİNE İKİŞER ADET 23 CM ÇAPINDA DAİRE ÇİZİLİR.
  • YUMURTA AKLARI KÖPÜRÜNCEYE KADAR ÇIRPILIR. ŞEKER İLAVE EDİLİR , İYİCE SERTLEŞENE KADAR ÇIRPILIR. MİKSER KAPATILIR.
  • BADEM , PORTAKAL KABUĞU RENDESİ , TARÇIN , MUSKAT VE KARANFİL KATILIP SPATULA YARDIMI İLE YUMURTA AKLARINA YEDİRİLİR.
  • HAZIRLANAN KARIŞIM TEPSİLERDEKİ DAİRELERİN İÇİNE SPATULA İLE YAYILIR. BEZELER GEVREKLEŞENE KADAR (YAKLAŞIK 1 SAAT) FIRINLANIR.FIRINDAN ÇIKARILINCA 10 DAKİKA KADAR BEKLETİLİR.
  • KREMASI İÇİN KREMA VE PUDRA ŞEKERİ ÇIRPILIR , İÇİNE PORTAKAL KABUĞU RENDESİ , TARÇIN  VE KARANFİL KATILIP KARIŞTIRILIR.
  • HER BEZENİN ÜZERİNE KREMA SÜRÜLÜP KATLAR ÜST ÜSTE YERLEŞTİRİLİR. ÜZERİ PORTAKAL ŞEKERLEMESİ İLE SÜSLENİR.
TARİFİMİZ BU KADAR . AFİYET OLSUN !!



BURAYA TIKLAYARAK FRAMBUAZLI PASTA TARİFİMİZİ OKUYABİLİRSİNİZ : 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUM BIRAK