Selamlar değerli okurlarım , bugün Çok leziz ve profesyonel bir Gökkuşağı pastası tarifi veriyorum .
Önce Malzemelerden başlayalım
Pandispanyası için :
- 6 YUMURTA
- 9 YEMEK KAŞIĞI SICAK SU
- 300 GRAM TOZ ŞEKER
- 1 PAKET VANİLYA
- 225 GRAM UN
- 1 PAKET KABARTMA TOZU
PANDİSPANYANIN YAPILIŞI
- YUMURTALAR İLE SICAK SUYU YAKLAŞIK İKİ DAKİKA KADAR ÇIRPILIR, İÇİNE VANİLYA İLE TOZ ŞEKER KARIŞTIRILIP ÇIRPMAYA DEVAM EDİLİR.
- UN , NİŞASTA VE KABARTMA TOZUNU KARIŞTIRIP YUMURTALI KARIŞIMIN İÇİNE ÜÇ DEFADA DÖKÜLÜP MİKSER İLE YAVAŞ AYARDA ÇIRPMAYA DEVAM EDİLİR.
- YAĞLANMIŞ KALIBA DÖKÜLÜP 175 DERECEDE 30-35 DAKİKA PİŞİRİLİR.
- PİŞEN KEKİMİZİ SOĞUMASI İÇİN ÜST TARAFINI TERS ÇEVİRİP YAĞLI KAĞIT SERİLMİŞ TEZGAHIMIZIN ÜZERİNE KOYALIM.
KREMASI
- 2,5 SU BARDAĞI SÜT
- 1 YUMURTA
- 3 ÇORBA KAŞIĞI UN
- 5 ÇORBA KAŞIĞI ŞEKER
- 1 PAKET VANİLYA
- 1 PAKET KREMŞANTİ
- GÖK KUŞAĞI RENKLERİNİN GIDA BOYALARI KATILIR (kırmızı turuncu sarı yeşil mavi lacivert mor)
YAPILIŞI
- PANDİSPANYA PİŞİP SOĞUDUKTAN SONRA ÜÇE BÖLÜNÜR.
- ARALARINA KREMA SÜRÜLÜR . İSTEĞE GÖRE MEYVE KOYULUR.
AFİYET OLSUN !
FOTOĞRAFLARI -
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
YORUM BIRAK