15 Aralık 2015 Salı

LEZİZ GÖKKUŞAĞI PASTA TARİFİ |SEMAUSTANINMUTFAGI

Selamlar değerli okurlarım , bugün Çok leziz ve profesyonel bir Gökkuşağı pastası tarifi veriyorum .
Önce Malzemelerden başlayalım
Pandispanyası için : 
  • 6 YUMURTA
  • 9 YEMEK KAŞIĞI SICAK SU
  • 300 GRAM TOZ ŞEKER
  • 1 PAKET VANİLYA
  • 150 GRAM NİŞASTA
  • 225 GRAM UN
  • 1 PAKET KABARTMA TOZU
PANDİSPANYANIN YAPILIŞI
  • YUMURTALAR İLE SICAK SUYU YAKLAŞIK İKİ DAKİKA KADAR ÇIRPILIR, İÇİNE VANİLYA İLE TOZ ŞEKER KARIŞTIRILIP ÇIRPMAYA DEVAM EDİLİR.
  • UN , NİŞASTA VE KABARTMA TOZUNU KARIŞTIRIP YUMURTALI KARIŞIMIN İÇİNE ÜÇ DEFADA DÖKÜLÜP MİKSER İLE YAVAŞ AYARDA ÇIRPMAYA DEVAM EDİLİR. 
  • YAĞLANMIŞ KALIBA DÖKÜLÜP 175 DERECEDE 30-35 DAKİKA PİŞİRİLİR.
  • PİŞEN KEKİMİZİ SOĞUMASI İÇİN ÜST TARAFINI TERS ÇEVİRİP YAĞLI KAĞIT SERİLMİŞ TEZGAHIMIZIN ÜZERİNE KOYALIM.

KREMASI 
  • 2,5 SU BARDAĞI SÜT 
  • 1 YUMURTA
  • 3 ÇORBA KAŞIĞI UN
  • 5 ÇORBA KAŞIĞI ŞEKER
  • 1 PAKET VANİLYA
  • 1 PAKET KREMŞANTİ
  • GÖK KUŞAĞI RENKLERİNİN GIDA BOYALARI KATILIR (kırmızı turuncu sarı yeşil mavi lacivert mor)

YAPILIŞI 
  • PANDİSPANYA PİŞİP SOĞUDUKTAN SONRA ÜÇE BÖLÜNÜR.
  • ARALARINA KREMA SÜRÜLÜR . İSTEĞE GÖRE MEYVE KOYULUR.

AFİYET OLSUN !


FOTOĞRAFLARI - 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUM BIRAK