27 Kasım 2015 Cuma

Gül kek Tarifi

Merhabalar değerli okurlarım. Bugün sizlere çok sevdiğim bir tatlı olan Gül Kekin tarifini vereceğim.
Hem görünüş hem lezzet bakımından harikulade bir tatlıdır.


Öncelikle bize lazım olan Malzemeler nelermiş bakalım
  • 3 ADET YUMURTA
  • 1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
  • YARIM SU BARDAĞI SIVIYAĞ
  • YARIM SU BARDAĞI SÜT
  • 1 PAKET KABARTMA TOZU
  • 3 ÇORBA KAŞIĞI KAKAO
  • 2.5 SU BARDAĞI UN
  • 1 ÇAY KAŞIĞI TARÇIN
  • 1 ÇAY KAŞIĞI KARANFİL


Gelelim süsleme kısmına
Süslemek için bize lazım olan tek şey 160 Gram Çikolata

YAPILIŞINA GEÇELİM ARTIK


  • YUMURTA VE ŞEKER BOZA KIVAMINA GELENE KADAR ÇIRPILIR. SIVIYAĞ VE SÜT İLAVE EDİLİR, MİKSER KAPATILIR.
  • EN SON KURU MALZEMELER İLAVE EDİLİR ( KAKAO , UN , TARÇIN , KARANFİL)
  • YAĞLANMIŞ KALIPLARIN İÇİNE , ÜZERİNDEN 1 PARMAK EKSİK KALACAK ŞEKİLDE DOLDURULUR.
  • 175 DERECELİK FIRINDA YAKLAŞIK 15-20 DAKİKA KADAR PİŞİRİLİR.
  • FIRINDAN ÇIKTIKTAN SONRA KALIPLAR YIKANIP KURUTULUR.
  • ÇİKOLATA BENMARİ USULÜ ERİTİLİR. ÇİKOLATA BİR KAŞIK YARDIMIYLA KALIBIN İÇİNE YAYILIR . KEKLER TEKRAR KALIPLARIN İÇİNE BASTIRARAK YERLEŞTİRİLİR.
  • BU ŞEKİLDE BUZDOLABINDA 30 DAKİKA KADAR BEKLETİLİR VE KEKLER KALIPTAN ÇIKARTILIP SERVİS TABAĞINA ALINIR

AFİYET OLSUN



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUM BIRAK