29 Kasım 2015 Pazar

Frambuazlı Pasta Tarifi

Merhabalar değerli okurlarım bugün sizlerle birlikte leziz mi leziz bir frambuazlı pasta yapacağız
pastamız bitince hem şık hem lezzetli hem de profesyonel yapımı gibi görünecektir.
Önce bize neler lazımmış hemen onlara bakalım.

MALZEMELER
  • Pandispanyası için
  • 4 ADET YUMURTA
  • 6 ÇORBA KAŞIĞI UN
  • 6 ÇORBA  KAŞIĞI ŞEKER
  • 1 PAKET VANİLYA

  • KREMASI İÇİN
  • 2.5 SU BARDAĞI SÜT
  • 1 ÇORBA KAŞIĞI NİŞASTA
  • 2 ÇORBA KAŞIĞI UN
  • 2 YUMURTA
  • 1 SU BARDAĞI ŞEKER
  • 1 PAKET VANİLYA
  • 80 GRAM BEYAZ KUVERTÜR (KIRIKLANMIŞ OLACAK)

  • ÜST KREMASI İÇİN
  • 3 POŞET KREM ŞANTİ
  • 1.5 SU BARDAĞI SÜT
  • FRAMBUAZLI SOĞUK JÖLE
  • YARIM KİLOGRAM FRAMBUAZ

YAPILIŞI 
  • PANDİSPANYA İÇİN YUMURTA VE ŞEKER BOZA KIVAMINA GELENE KADAR ÇIRPILIR. ELENMİŞ UN VE VANİLYA KARIŞIMI SERPEREK YAVAŞ YAVAŞ KARIŞTIRARAK İLAVE EDİLİR.26 CMLİK KALIBA BOŞALTILIR. ÖNCEDEN ISITILMIŞ 170 DERECELİK FIRINDA 45-50 DAKİKA PİŞİRİLİR.
  • FIRINDAN ÇIKARTILIP SOĞUTULUR.SOĞUTULAN PANDİSPANYA SONRA 3 PARÇAYA AYRILIR.
  • KREMASI İÇİN UN , NİŞASTA VE ŞEKER KARIŞTIRILIR.DAHA SONRA 2 TANE YUMURTA İLAVE EDİLİR VE KARIŞTIRILIR.
  • AZAR AZAR SÜT İLAVE EDİLİR VE PİŞİRİLİR.
  • KREMA PİŞTİKTEN SONRA İÇİNE VANİLYA VE BEYAZ KUVERTÜR ÇİKOLATA İLAVE EDİLİR VE KARIŞTIRA KARIŞTIRA SOĞUTULUR.
  • PANDİSPANYA ŞEKERLİ SU İLE ISLATILIR. ARASINA KREMA SÜRÜLÜR FRAMBUAZLAR YERLEŞTİRİLİR.
  • EN DIŞ KISMI KREM ŞANTİ İLE SIVANIR
  • ÜSTÜNE FRAMBUAZLI SOĞUK JÖLE BİRAZ SU İLE AÇILIR VE PASTANIN ÜZERİNE DÜZGÜN BİR ŞEKİLDE DÖKÜLÜR.
  • SADE SOĞUK JÖLE İLE BİR MİKTAR KREM ŞANTİ KARIŞTIRILIP RENKLİ JÖLENİN ÜZERİNE DESEN YAPILIR.

AFİYET OLSUN ! 




2 yorum:

  1. merhaba ne güzel bi tarif teşekkürler :) bu arada bloğunuzu takibe aldım ben de bekliyorum,sevgiler :)

    YanıtlaSil

YORUM BIRAK